ВАШАТА ПОРЪЧКА ДО МОМЕНТА/ORDER      

Отстъпки до 30%, за заявки над 100 лв бонус 6%
доставки на твърда цена независимо от броя на книгите
плащане при доставка срок за София 1 ден - 0.99 лв, България 2 дни - 2.99 лв
Почивка в дървена къща до Банско
ново съвети каталог доставки за нас следене кошница

Ледоразбивачът. Кой започна Втората световна война. Книга първа от трилогията

Автор: Виктор Суворов
Обем: 367 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Факел експрес"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-06-29
Категория: Съвременност

Нашата цена: 10.80 лв.

 

Книгата не е в наличност
Аз посегнах на най-святото, което има нашият народ, посегнах на едничката светиня, която му е останала - на паметта за Войната, за така наречената „велика отечествена война". Аз това понятие го заграждам с кавички и изписвам с малка буква.

Простете ми.

Втората световна война е терминът, който комунистите ни проучиха да пишем с малка буква. А аз пиша този термин с главна буква и доказвам, че Съветският съюз е главният виновник за нея и главният й инициатор. Съветският съюз е участник във Втората световна война от 1939 година, още от първия й ден. Комунистите съчиниха легендата, че ни били нападнали и че от този момент била започнала „великата отечествена война".

Аз изритвам тази легенда изпод краката им, както палачът изритва столчето, на което е стъпил осъденият на обесване. Човек трябва да има жестоко сърце или изобщо да го няма, за да стане палач, още повече - палач, който убива националните светини на един велик народ. На собствения си народ. На този свят най -страшното е да си палач. Аз доброволно се нагърбих с тази роля. И тя ме докара до самоубийство.

Знам, че в милиони наши къщи и жилища по стените висят снимки на хора, които не са се завърнали от войната. Такива снимки висят и в моята къща. Не искам да оскърбявам паметта на милионите загинали, но като смъквам ореола на светостта от войната, с чието разпалване комунистите ни навлякоха безброй беди, аз все едно че неволно оскърбявам паметта на онези, които не са се завърнали от войната.

Простете ми.

Русия вече се отърва от насилствено натрапваната й идеология и затова паметта за справедливата война остана сякаш едничката опора на обществото. Аз я разрушавам. Простете ми и нека потърсим друга опора.


Мнения за тази книга

007 -
Т Прочетох почти всички книги на Виктор Суворов (Богдан Резун) или както и да се казва още. Това, което ми прави впечатление е невероятно голямото количество дребни и прости факти, подредени и навързани в едно цяло. Колкото и да ми е неприятно, но това не може да се изфабрикува. Няма начин да не е истина. Но кой знае !!! За ГРУ невъзможни неща почти няма. Т

Александър Василев -София
И аз в началото, когато четох Суворов (името му всъщност е Резун), си мислех, че той е прав. Мислех си, че някои парчета от мозайката си идват на местата. Сега обаче съм на обратното мнение: Суворов е евтин популист, трупащ пари на базата на нашето невежество и нашето незнание. На всички суворовисти горещо предпоръчвам книгата на Алексей Исаев Голямата лъжа на малкия човек.

Любо -София
Истина е! Игор Бунич доказва абсолютно същото с помощта на разсекретени документи в трилогията Операция Буря. Но който не иска да повярва наистина НЯМА да повярва. Това е резултатът от 45-годишно набиване на едно и също в главите.

Стефан -Сливен
Макар и късно и аз я прочетох.Да ви призная помислих ,че всичко е измама.Но,проверих доста от източниците посочени от Суворов.Истината се оказа ,че е прав.Искам да попитам -какво означава сериозна литература?Когато се говори за история ,всеки разглежда архивите с документи и от там дава оценка.Да ,всичко което занехме за ВСВ от преди Суворов се оказа лъжа.Просто разровете се из архивите.

Илиян -София
Книгите ги прочетох за първи път преди десетина година и просто парченцата от пъзела ми се подредиха много ясно. От тогава ги препоръчвам на всичките си познати, но забелязах и още нещо - който НЕ ИСКА да повярва - не вярва, ако ще земята да се продъни и продължава да твърди ,че това са лъжи, манипулации и т.н. Тези книги са за НЕПРЕДУБЕДЕНИ читатели!

Анатол -Kubrat
Единствената цел на В.Суворов предполагам е да напише нещо сензационно, за да може да му се продават книгите. Кой поне малко запознат с историята от този период ще твърди, че СССР е предизвикал ВСВ? Като е толкова умен В.Суворов да обясни на читателите си защо икономиката на Германия е работила на пълни обороти за военните нужди на страната, а тази на СССР не е могла да достави нито танкове, нито оръдия от нови образци... А твърди, че СССР ще напада Германия!!!

Михаил Илиев -София
Не знам какво има предвид първия, който си е дал мнението, но човека живее в 50-те години... Бла-бла-бла... Да беше посочил сериозната литература, иначе ми звучи като лектор на партийно събрание /най-вероятно е бивш такъв/. Прочел съм всичко на Суворов, някои от книгите и по няколко пъти. Много трудно могат да се оборят аргументите му, както и да се даде по-смислено обясненение на войната. Но авторът има огромно количество врагове, тъй че е нормално и да го плюят.Комунистите никога няма да му простят, че написа истината за ВСВ.

Plamen -София
Моля критикуващите да посочат тази сериозна литература! Аз лично съм проверил наколко от фактите, които се отнасят до тогавашните вестници и не виждам несъответствие или опит за манипулация.

Ивайло Митов -Плевен
Прочетете я, уверявам ви няма да съжалявате. И преди презирах скапаните комунисти, но този автор просто ме "светна", че те са по-лошо нещо и от най-лошата болест на света... Вярвам му на 100%, а който не му вярва нека (умолявам го) да намери всички останали книги по въпроса и да ми каже къде греши Суворов. Аз търся и все повече се убеждавам, че Суворов не греши... Ще мине време и историята ще му отдаде заслуженото. Повярвайте ми!!!

Ивайло Митов -Плевен
В момента чета трилогията и мога да кажа, че за пръв път се докосвам до някакво логично обяснение за така развилите се събития през втората световна война. Освен това мисля, че добра или лоша, тази книга е задължително да се прочете от всеки военен ( какъвто съм и аз ). Повярвайте ми има какво да се научи от нея!

qwerr -
Коя е все пак тази сериозна литература? Т-34 е ФАКТ. КВ е ФАААКТ.Пактът Моллотов-Рибентроп е ФАКТ.Нахлуването на РККА в Полша е ФАКТ (масовият гроп на полските офицери в Катинската гора също е ФАКТ)......И всичко това става почти едновременно!-преди СССР да "влезе" във войната през '41.//После Хитлер се е самоубил, нали - ФАКТ./ НО ВСЕ ПАК, МОЖЕ БИ СУВОРОВ Е ДЕЗИНФОРМАТОР- А дали да не го приемем ДОСТОЙНО

Николай Миланов -Ямбол
Адаш,кое точно не е вярно?Едно поне ми посочи.Намери и ми прати заглавията на сериозната литература за която говориш. Аз ползвах посочената от Резун.Ами прав е човека.Вярно малко трудно е да повярваш,но те кара да мислиш и да се интересуваш от тази тема.Затова мисля че трябва да се зачете и мнението на Суворов.Не знам но ми се струва,че не си чел нищо,иначе и ти като него ще говориш с цифри.

Николай -София
Аз не харесвам не само Ледоразбивачът, а и цялата поредица "тези", дори и самия автор. Книгите на Суворов са лишени от всякаква сериозна аргументация и поради тази причина могат да впечатлят само хора, които си нямат понятие какво е Втората Световна война. Като човек интересуващ се, със сигурност мога да твъдя , че Резун съвсем съзнателно манипулира и лъже. Вместо да си губите времето с Ледоразбивачът , четете сериодни книги и сами формирайте мнението си и не се оставяйте други хора да ви казват какво да мислите.

Прибавете и Вашa анотация, мнение или коментар за това заглавиe

търсeне по м/у думите моля въведете търсената дума
иили   

най-интересното в
Съвременност
Човешкото бъдеще. Хоризонти на развитие - Джероум Глен, Тиодор Гордън, Елизабет Флореску
Тайните операции, които промениха света - Тодор Бояджиев
Корупцията и икономическата криза в Европейския съюз - Николай Скарлатов
Кризата в Европа. Поглед отвътре - Симеон Дянков
Китай. Социално-икономическо развитие от древността до наши дни - Нако Стефанов, Аксиния Колева
Китайската мечта - Си Дзинпин
Иван Костов. Том 1. (1949-1991 г.) Книга трета от поредицата Задкулисието на прехода - Антон Тодоров
Ислямска държава и преначертаването на Близкия изток - Лорета Наполеони
Щурмът на съзнанието. Истината за манипулирането на човешкото съзнание - Игор Прокопенко
СОЦ ГУРМЕ. Куриозната история на кухнята в НРБ - Албена Шкодрова
Стига вече книга 2 - Йоханес Холей
Рубльовка. Правилата на играчите - Валерий Панюшкин
Няма къде да се скриеш. Едуард Сноудън, АНС и Американската шпионска машина - Глен Грийнуолд
Желание за истина - Сесилия Атиа
Войната срещу КТБ - Даниела Иванова, Николай Динев
160 години на Wall Street. Историите на 10 успели българи в световните финанси - Георги Вуков
Враговете. История на ФБР - Тим Уинър
Кратка история на двайсети век - Джон Лукач
Течна дружба 2 - Иво Инджев
Стени. Пътуване покрай загражденията - Марчело Ди Чинтио
всички книги в категорията >>>

Проверка на почъчки  |  Вашата сметка  |  Нови книги  |  Съвети  |  Каталог  |  Доставки  |  На едро  | 
Мнения  |  Кои сме ние  |  Проeкти  |  RSS  | 

Приятели: Запознанства  |  Словото  |  area.bg  |  пощенски марки  |  СБСС  |  LiterNet  |  Ламбиеви колиби  |